Божков: Сираков ще ми даде акциите на Левски, ако ги поискам

Клубът не върви, защото няма средства, заяви бизнесменът

 

„Левски има задължения към мен, които аз обещах да не ги търся. Както виждате, аз не си ги търся. Имаше натиск върху мен да поема клуба, но аз обичам футбола и затова реших да помогна на Левски. По мое време Левски вървеше много добре. После го съсипаха“, заяви Васил Божков, акцентирайки върху случилото се със сините преди 4 години.

Той се аргументира за твърденията си, заявявайки: “Първо забраниха източника на финансиране на Левски без никаква необходимост! Защо забраниха лотарията? Точно каква беше необходимостта да се забрани лотарията? Това беше компанията, която финансираше Левски”, допълни Божков.

„Акциите са при Сираков и предполагам, че ако ги поискам, той ще ми ги върне. Не виждам някакви проблеми, да иска да ги задържи. Той така или иначе не се справя“, каза Божков за акциите на Левски.

Бизнесменът смята, че Наско Сираков не се справя начело на Левски, тъй като не разполага с финанси: „Той просто не се справя и се вижда, че е видно. Все пак в Левски се изисква високо финансиране. Аз не казвам, че Сираков е добър или лош като мениджър, просто няма средства“.

„Може би, но щом се оплакват и щом Левски непрекъснато е закъсал за пари, ако може да плаща всичко това, какъв е проблемът на Левски. Не мога да разбера – има средства, футболът върви. Плаща за детско-юношеска школа, плаща заплати, прави трансфери, прави стадиона, връща задълженията на Левски, не виждам какъв е проблемът“, сподели той пред “Дарик”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *