Масон ли е Асен Василев

Хасковлията носи мистериозен пръстен

Асен Василев от години носи мистериозен пръстен на дясната си ръка, а в социалните мрежи мнозина смятат, че става дума за масонско бижу. Аксесоарът е изработен от благороден метал, а върху него са гравирани три ленти, които вероятно притежават тайнствена символика, с която е запознат само собственикът на пръстена. Василев не се разделя с бижуто никога и по никакъв повод и го носи още от младежките си години, вижда се от негови архивни снимки, пише вестник Ретро.

Пръстените са характерният отличителен белег на представителите на масонските ложи по цял свят. Смята се, че имало особено значение на кой пръст собственикът ще сложи пръстена. Ако го носи като Василев – на безименния пръст на дясната ръка, бижуто е свързано с Аполон и Слънцето. Асоциира се с емоциите и сърцето и привлича късмет, богатство и любов в живота. Не е изключено съпредседателят на „Продължаваме промяната” да е част от масонска ложа, тъй като неотдавна стана ясно, че е добър познат на акад. Румен Ралчев, който е Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери у нас.

Първоначално в публичното пространство бе изтекла информация, че навремето двамата дори са имали общ бизнес, но впоследствие Ралчев еднолично разсея този слух. „Обща фирма никога не сме имали, имали сме допирни точки, но това е по съвсем друг повод”, заяви той и разкри, че в последното ни Народно събрание имало над 70 масони. Според слуховете в политическия елит от години гъмжи от представители на масонските ложи. Те се намират на всичките нива на властта и обществения живот. За един от най-видните български масони е спряган покойният бизнесмен Илия Павлов, който приживе е имал най-високата 33 степен в ложата на зидарите, а докато покровителствал Слави Трифонов през 90-те години на миналия век, също го направил масон.

С масонска ложа се свързват и имената на Симеон Сакскобургготски, Стефан Софиянски, Петър Стоянов, Валентин Златев. Седемнайсет български премиери след Освобождението също са били членове на тайната ложа. Сред най-известните са Андрей Ляпчев, Александър Малинов, Александър Цанков и още 14 други видни политици. Докато беше зам.-шеф на парламента, Веселин Марешки също се появяваше на всяко заседание с огромен масонски пръстен.

През миналата година излязоха информации, че президентът Румен Радев също е член на масонска ложа – „Слънце”, основана в Пловдив от червения милионер Георги Гергов през 2008 г.  Той е бил вкаран под номер 62 в списъка и след влизането си в тайната общност е бил отбелязан първо като „чирак” – една от ниските степени в йерархията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *