6 ефективни сутрешни навика за отслабване

Тези 6 сутрешни навика работят изключително ефективно, необходима ви е единствено само дисциплина. Събудете се и се усмихнете. Много често забравяме да се протегнем и усмихнем сутрин, а това се оказва един от важните фактори за добър тонус.

Пускайки светлината в стаята си, вие давате достъп и на положителната енергия, която влияе благотворно на организма ви.

Учените са установили, че 20-30 минути ярка светлина, получени рано сутринта, са способни на активират метаболизма ни и да ни заредят със суперсили.

Дори най-краткото упражнение, извършвано всяка сутрин преди закуска, ще ви помогне да отслабнете.

Според някои изследователи дори повече от тежката фитнес тренировка в друго време на деня.

Проучванията показват, че тези, които си хапват обилна закуска след лека тренировка, изгарят повече калории, отколкото онези, които хапват леко и отиват на сутрешен крос или фитнес.

Ако сте свикнали да започвате деня си с чаша портокалов или ябълков фреш, ще бъде най-добре да използвате висока и тясна чаша, отколкото стандартна.

Зрителната измама ще ви позволи да намалите обема на течността, а заедно с него и количеството захар. И последен съвет. По-добре изпийте чаша топла вода, отколкото фреш.

Може и да ви прозвучи малко странно, но ако вашата цел е да намалите калориите, намажете не цялата повърхност на филийката, а само единият й край. Каквото и количество да сложите, ще е по-малко от обичайната порция масло, която използвате.

Ако се доверим на специалистите по хранене, този навик ще ни помогне да изпращаме на тялото необходимите сигнали за ситост. Рецепторите на езика веднага ще усетят вкуса и съответно ще се появи усещането за засищане.

Учените твърдят, че ефективното отслабване е зависимо от количеството протеини, което приемаме сутрин. Ако на закуска ядете яйца с шунка или бекон, вместо млечни продукти и зърнени храни, на обяд ще приемете много по-малка порция храна. Протеините са най-доброто, което можете да дадете на тялото си сутрин.

Няколко минути спокойна концентрация и контрол над дишането са способни да създадат правилна настройка за целия ден. Така повишаваме самоосъзнатостта си, включвайки необходимия фокус и върху храната. Липсата на осъзнатост често е причина за неправилен избор на храна. Само пет 5 минути сутрин ще ни помогнат да научим повече за себе си и нуждите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *