Джо Байдън отново демонстрира незавидна ментална кондиция – в сряда президентът на САЩ попита дали починала конгресменка е в тълпата по време на реч на конференция в Белия дом за глада и храненето.

„Искам да благодаря на всички вас тук, включително на двупартийни избрани длъжностни лица като сенатор (Майкъл) Браун, сенатор (Кори) Букър, представител — Джаки, тук ли сте? Мисля, че тя щеше да бъде тук, за да помогне да направим това реалност“, каза Байдън.

Той има предвид Джаки Валорски, републиканска конгресменка от щата Индиана, която загина в автомобилна катастрофа през август заедно с двама членове на нейния офис и шофьора на другото превозно средство.

Покойният депутат изигра ключова роля в планирането на конференцията заедно с конгресмена Джим Макгавърн, Букър и Браун.

Преди речта на Байдън, по време на конференцията, беше пуснат видеоклип в почит към Валорски.

След новината за смъртта й Байдън излезе с изявление, в което каза, че инцидентът го е оставил „шокиран и натъжен“.

„Може да сме представлявали различни партии и да не сме съгласни по много въпроси, но тя беше уважавана от членовете и на двете партии за работата й в Комитета по пътищата и средствата на Камарата, в който участваше.

„Тя също така беше съпредседател на Групата за глада в дома и моят екип и аз оценихме нейното партньорство, тъй като планираме историческа конференция на Белия дом за глада, храненето и здравето тази есен, която ще бъде белязана от дълбоката й грижа за нуждите на селската Америка“, каза той Байдън тогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *