Борисов обяви, че за 15 дни можел да постигне нулева миграция

Бойко Борисов обяви в събота, че за 15 можел да оправи проблемите по границата и миграцията да станела нулева.

„Оставих им граница за пример. Навсякъде даваха за пример Бойко Борисов. Най-добре охраняваната шенгенска граница, признаваха я в цяла Европа. Сега врим от бежанци. Кой допусна това?“, попита Борисов и добави, че за 15 дни щял поправи проблема.

Рецептата на бившия премиер: „Какво ви трябва, освен партньорство с Турция и Европейската комисия да поеме част от разходите. То се знае, написано е“.

Аматьори си позволяват да дават оценка на ГЕРБ. Днес излезе оценката на Стандард енд Пуърс , която посочва, че растежът през следващата година ще е по-малко от един процент при инфлация от 15 на сто, това е катастрофа“, каза още той. Според лидера на ГЕРБ това са две несъвместими неща. От думите му стана известно, че според него България няма да влезе в еврозоната и вече трябва да догонва Румъния, като даде пример, че преди две години “ние първи влязохме в чакалнята на еврозоната”.

Борисов смята, че има изход от политическата криза. „Шанс има сега след подписване на документ, в който ясно да се посочва какви задачи ще има правителство, и то да бъде с мандат шест месеца или най-много до местните избори. Това е техническо правителство, което трябва само да свърши едни задачи. Така няма да се оцапаме с коалиции, които не искаме“, коментира още той.

Борисов коментира възникналия конфликт между бившия премиер Кирил Петков и народния представител от “БСП за България” Георги Свиленски относно твърдението на Свиленски, че Петков “държи кодовете на машините” за изборите. „Не мога да повярвам, че се налага да се съглася с БСП, висша степен на корупция е да откраднеш изборите”, заяви той. “Ако Свиленски беше казал, че Борисов като премиер е държал кодовете, днес щеше да има протести и какво ли не”, каза той и подчерта, че това е доказателство за политическата изолация, в която се намира ПП.

Борисов посочи още, че той е “за” машинното гласуване и напомни, че то е въведено от ГЕРБ. “Само че дойдоха хора, които твърдят, че държат кода. И аз съм склонен да вярвам на Свиленски”, каза той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *