215 000 гледат Борисов на живо във фейсбук

Огромната аудитория на премиерските клипчета ги превърна в желана платформа за малки обяви

Живите излъчвания на премиера Бойко Борисов във фейсбук станаха културен феномен, който слага в малкия си джоб любимите на подрастващите влогъри от типа на Емил Конрад. 215 хил. души са абонирани за директните предавания на лидера на ГЕРБ, които покриват всичко от срещите  му с Ангела Меркел, до обиколките из села и паланки у нас.

“Бойко такси” е новото кодово име в Министерския съвет, когато ще има живо излъчване на премиера във фейсбук, пише “24 часа”. Появило се, след като в последните две седмици на кампанията за европейските избори Борисов се качи на “джипката си” и обиколи страната с нея. Сам измислил нетрадиционното си участие в кампанията, след като сътрудници му поискали да отпусне бюджет за телевизионни клипове на ГЕРБ.

Някои даже отдадоха спечелените от ГЕРБ евроизбори именно на живите предавания на премиера във фейсбук. БСП, която насред кампанията дишаше във врата на управляващите, по данни на социолозите, бързо бе задмината и остана тъжно да маха в огледалото за задно виждане на Бойковата джипка. Политолози и пиари бързо оцениха този телевизионен феномен. И не само те. Българинът е предприемчив човек, доказаха фенове на новото политическо шоу – коментарите под клиповете на Борисов се превърнаха в място за пускане на малки обяви.

“Продавам Голф III, запазен, с шибидах” например е публикация, която често пъти може да бъде видяна по време на стриймването на Борисов на живо. Твърди се, че дори имало и сделки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *