19 души загинаха при самолетна катастрофа в Татарстан

На борда е имало 23 души, трима от тях са извадени живи

 

Самолет „Лет“ L-410 се разби в град Мензлинск в руската автономна република Татарстан, съобщава TАСС.

„Около 09:11 часа московско време (съвпада с българското) в град Мензелинск се разби лекомоторен самолет „Лет“ L-410, принадлежащ на аероклуб. На борда му е имало около 20 души, повечето от които парашутисти“, казва източникът на агенцията.

Според информациите 19 души са загинали, а трима са ранени в резултат на катастрофата, като работата на мястото на инцидента продължава.

Източникът добавя още, че самолетът се е разбил веднага след излитане от летището, фюзелажът му (корпусът-бел.ред.) се е разрушил по време на падането, докато опашката почти не е повредена. Самолетът е в експлоатация от 1987 г.

Областната главна дирекция на Министерството на извънредните ситуации потвърди факта на самолетната катастрофа.

„В 09:23 часа е получено съобщение за катастрофата на лекомоторен самолет в близост до подстанцията на град Мензелинск. Информацията е предварителна, частите на пожарно-спасителния гарнизон на Мензелинск отиват на мястото на инцидента“ казаха от Министерството.

Според Министерството на извънредните ситуации на борда на самолета е имало 23 души, трима от тях са извадени живи.

K-410 Turbolet (Let L-410) е чешки двумоторен самолет. Той може да поеме на борда до 19 пътници и често се използва от парашутисти. Той замени остарелите самолети „Антонов“ в Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *