13 българи с добри доходи са арестувани при атака срещу педофили

Сред тях са пилот, оценител на недвижими имоти, собственик на спортен магазин, IT специалист

13 българи с добри доходи са арестувани при операция в цялата страна срещу разпространяването на детска порнография. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата и Националната следствена служба. Акцията е проведена едновременно на 20 адреса, като е започнала точно в 7 часа. В нея са участвали 30 следователи, 30 служители на ГДБОП, жандармерия.

При операцията са арестувани пилот от нискобюджетна авиокомпания, оценител на недижими имоти, собственик на спортен магазин, IT специалист. Всички те били заможни, с добри доходи, а повечето и с добри позиции и доходи. Сред задържаните имало и мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор и др. Мъжете са на възраст между 30 и 40 години, но има и около 60-годишни. Около 50% от задържаните са семейни, с деца, повечето са с добри финансови възможности, каза Сарафов и добави, че наказанието, което могат да получат, е до шест години затвор.

Повече от половината от задържаните са семейни. От думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева стана ясно, че всички те са били с позиции и живот, от които никой не можело и да предположи с какви гнусни неща се занимават всъщност.

Всички арестувани са се занимавали със сваляне и споделяне на детска порнография, като имало материали за деца от 2 до 10 години.

Още часове по-рано прокуратурата подгряващо се похвали с мащабна операция срещу разпространението на детска порнография и с разбиването на педофилска мрежа. Обявено бе, че операцията e по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и в нея участват множество прокурори и следователи от Националната следствена служба.

Претърсвания са извършени жилища и офиси на десетки адреси в столицата, Варна, Хасково и други населени места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *