За да допълните диета, богата на фитоестрогени, трябва също да намалите приема на бързи въглехидрати – това ще помогне за намаляване на коремните мазнини

През целия живот на средностатистическата жена теглото й определено варира, но това вариране е най-силно, когато тя достигне менопауза. Хормоналните промени, които настъпват след около 45-годишна възраст, често водят до наддаване на тегло, особено в коремната област.

В същото време, възрастните жени обикновено са по-малко активни, отколкото в младостта си, по очевидни причини, така че обикновено не можете да разчитате на загуба на тегло чрез спорт. Но, ако успеете да коригирате диетата си, отслабването ще бъде по-лесно, отколкото предполагате. В следващите редове ще разгледаме какви продукти да включите в диетата си, ако сте над 45 години и искате да се отървете от няколко излишни килограма.

Симптоми на менопаузата:

топли и студени вълни;

нередовен или липсващ цикъл;

атрофичен вагинит;

нестабилно настроение;

когнитивни промени;

болка в тялото;

нарушение на съня;

суха кожа;

сексуална дисфункция;

изтъняване на косата;

постоянна умора;

окосмяване по лицето.

По време на менопаузата ниските нива на естроген насърчават натрупването на висцерална мазнина в коремната област. Но диета, богата на фитоестрогени – химикали от растителен произход, които действат като слаб естроген в тялото – може да коригира ситуацията.

За да възвърнете предишното усещане за комфорт в собственото си тяло, на първо място, трябва да обърнете внимание на такива храни като:

спанак;

грах;

боб;

зелени листни зеленчуци;

орехи;

корен от женско биле;

кафе;

хмел;

корен от сладник;

зеле;

детелина;

соя.

За да допълните диета, богата на фитоестрогени, трябва също да намалите приема на бързи въглехидрати – това ще помогне за намаляване на коремните мазнини.

За да направите това, достатъчно е да се отървете от пристрастяването към захарта, тъй като бързите въглехидрати ще се съдържат главно в бонбони, сиропи, сладка сода, мюсли и закуски. Също така се уверете, че получавате достатъчно фибри в диетата си и посетете медицински специалист, за да провери допълнително нивата на естроген, прогестерон и други хормони в тялото ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *