10 г. от придобиване на сертификат за високоефективно производство, ТЕЦ – Бургас“ е с най – ниска цена на парното

Преди 10 години „Топлофикация – Бургас“ получи сертификат от държавния регулатор КЕВР /тогава ДКЕВР/ за произход на произведената електрическа енергия, който потвърждава покриването на критерия „високоефективно производство”.

От тогава бургазлии свикнаха да бъдат привилегировани с най – ниската цена на парното в страната. Благодарение на инвестициите в когенерацията – комбинираното производство на топлинна и електрическа енергия, години преди това „Топлофикация – Бургас“ успява да задържи най ниска цена в тежкия период 2009 – 2011 г., когато цената на природния газ се вдига с 47%, а парното поскъпва едва с 1%. Именно комбинираното производство води до 18 – 19% спестяване на енергия и задържане на цената като най – ниска.

С внедряването на иновационната за времето си система бургаската топлофикация отговоря на изискванията на Протокола от Киото, според които всяка държава се задължава да намали вредните емисии в атмосферата. На гражданите на Бургас когенерационната система донесе по-евтино парно отопление и в пъти по-чист въздух.

През последните 10 г. работата по повишаване на ефективността на дружеството продължава. „Топлофикация – Бургас“ запазва вече традиционно най – ниска цена в страната. Резултатите водят до все повече удовлетвореност на бургазлии и свидетелство за това са равномерно увеличаващият се брой абонати от година на година. Вниманието към клиентите и желанието да отговорят на очакванията им кара топлофикационното дружество да въведе освен безкасовото плащане и онлайн система за самоотчет. Тогава изпълнителният директор на дружеството инж. Христин Илиев смята за свое задължение да запази здравето на хората, доколкото това зависи от топлофикация. Без инкасатор в дома е логична мярка в период на пандемия.

По същество инкасатор в дома не би бил необходим ако домакинствата си подменят уредите и с такива с дистанционен отчет. Така ще се разделят завинаги и с прогнозни и изравнителни сметки, защото ще плащат само това, което консумират още в настоящия месец.

„Нашата цел е устойчиво развитие, постоянно повишаване на качеството на предлаганите услуги и удовлетворени клиенти. Да имаш предвидим доставчик на комунална услуга е нашата главна задача, защото парното и топла вода на разположение по всяко време са комфорт, който домакинствата желаят,“ казват от „Топлофикация – Бургас“.

На снимката: Христин Илиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *