Янаки Стоилов става конституционен съдия, Иван Демерджиев е новият правосъден министър

Радев поздрави МВР за отнемането на лиценза на охранителната фирма „Делта гард“

Янаки Стоилов е назначен за конституционен съдия и ще бъде заместен като правосъден министър в служебния кабинет от досегашния зам.-министър Иван Демерджиев, съобщи президентът Румен Радев.

Радев каза, че Янаки Стоилов има безспорен авторитет и назначението му за конституционен съдия “ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист“.

Иван Демерджиев е юрист с авторитет и позиции, който се утвърди като принципен заместник-министър, каза Радев.

“Времето на дерибеите свърши“

Освен това Радев поздрави вътрешното министерство, че е започнало процедура за отнемането на лиценза на охранителната фирма “Делта гард”.

Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, където няма място за частни милиции, посочи Радев.

“Смаян съм от позорните внушения на Борисов“

По повод сезирането на прокуратурата от страна на здравния министър Стойчо Кацаров за спекулативни изказвания на Бойко Борисов за годността на ваксините у нас, Радев коментира, че е “смаян съм как може г-н Борисов да прави подобни позорни внушения за българските медици, които изпълняват съвестно своята работа“.

“Да плаши българите като употребява техните страхове предизборно. Това е недопустимо“, добави Радев. Относно решението на Конституционния съд за казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, Радев отново каза, че решението не се коментира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *