„Язаки“ спира трите си завода у нас до 5 април

Производителят на автокомпоненти – японската компания „Язаки“, спира масовото производство на заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април. Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията, се посочва в съобщение до медиите. Спирането на дейността засяга около 2470 служители в производствената база на „Язаки“ в Димитровград и около 2000 служители в Сливен и Ямбол.

В глобален мащаб над 20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността обаче могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили.

През миналата седмица най-големият военен завод „Арсенал“ в Казанлък и най-голям частен работодател с 9500 работници и служители затвори производство и ги пусна в отпуск. Същото се случи и в най-големите въглищни мини в комплекса „Марица-Изток“. Все пак стана ясно, че електроцентралите на въглища няма да имат проблеми и ще имат достатъчно за години напред въглища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *