Ще излъже ли Нинова отново за оставката си?

Този път Корнелия Нинова няма как да оттегли оставката си. Резултатите са лоши и тя пое политическата отговорност.“ Това каза Атанас Зафиров от БСП пред Би Ти Ви.

„Смятам, че Нинова поема цялата отговорност и показва много силен ход. Факт е, че това са много ниски резултати за БСП, необичайно ниски“, призна Зафиров. „Най-важно е нашето участие в преговорите, които започнаха за правителство. Успешният ход на тези преговори, за заработи новия парламент, да бъде приет държавния бюджет и в рамките на седмици да дадем перспектива на българските граждани“, смята Зафиров.

„Смятам, че оставката се подаде рано, защото в момента има две задачи пред БСП. Първата е балотажът в неделя и мобилизирането на БСП за победата на Румен Радев и Илияна Йотова“, каза още той.

Втората задача пък била преговорите с „Продължаваме промяната“ за работещо мнозинство и правителство, за да се излезе от тежките кризи.

Според него лидерката на БСП не е победена от вътрешната опозиция. Факт е, че има група от хора, които през последните години упорито и настойчиво правеха всичко възможно, за да предизвикат един провал на ръководството и на партията, за съжаление част от тези усилия се реализираха под формата на резултат на изборите. Обясни, че не иска да превръща вътрешнопартийните спорове в национална тема. Преди години Нинова започна чистка на вътрешнопартийни зависимости, каза още той.

Тази битка ние не успяхме да я обясним на българското общество и то остана с впечатлението, че ние се караме за постове и позиции, каза Зафиров. След заседанието на Националния съвет в събота пък щяло да има много интересни новини.

Служебният кабинет пък изпълнил задачата си за честните избори. Част от нашите колеги, които са и част от Инициативния комитет на Румен Радев си позволиха да искат оставки във възможно най-неподходящия момент.  Искането на оставки между двата тура на президентските избори е политическо късогледство, каза още той. БСП е много подредена партия с устав и механизми. БСП има решение за подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова и това решение не е отменяно, каза още той.

Според него всеки един от членовете на БСП можело да се кандидатира за наследник на Нинова, но било рано да се говори. Оставката й пък не можело да се оттегли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *