Шумахер се показва пред света

Михаел Шумахер ще се покаже в публичното пространство. 7-кратният световен шампион във Формула 1 се лекува от зимата на 2013 г., когато падна и си удари главата, докато караше ски във френските Алпи.

Шефът на ФИА Жан Тод обяви от Будапеща в интервю за британския в. „Дейли Мейл“, че очаква скоро добри новини от германеца.

„Видях се с Михаел Шумахер миналата седмица. Надявам се скоро всички да го видите. За това се борят той и семейството му“, заяви Тод. Французинът е един от малкото, които имат достъп до него.

Според Тод няма смисъл да се говори за кой е най-големия пилот за всички времена. През този сезон Луис Хамилтън трябва да изравни Шумахер със 7 титли и да бъде рекорда му от 91 победи. За момента англичанинът има 85.

„Обичам Михаел, но е невъзможно да се каже кой е най-добрият. Имаме Хуан Мануел Фанджо, Джим Кларк, Аертон Сена и Михаел. Може би е най-правилно да се търси най-великият за дадено поколение. Знам, че Луис може да бие рекордите му. Има всички предпоставки и най-вече превъзходството на Мерцедес. И честно казано, не ме вълнува толкова този въпрос. Спомням си как бяхме на подиума на „Сузука“ през 2000 г., когато Михаел спечели първата си победа с Ферари. Казах му, че вече няма какво да постигнем в живота си. Бяхме постигнали всичко, за което се борихме. След инцидента, който имаше Михаел, дали някой го вълнува дали Луис ще подобри рекордите му“, допълни Тод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *