Шофьор на джип се опита да мине през протестиращите

След 22 ч. вчера шофьор на джип е наранил човек при опит да премине през кръстовището пред Софийския университет, което в същия момент бе блокирано от протестиращите.

Около 10 минути той е настоявал да бъде пуснат да мине, след което е опитал да си проправи път зад волана на превозното средство. Четири човека са се опитали да му попречат, като един от тях е пострадал. В момента водачът стои в колата, обграден от полицаи и протестиращи. Пострадалото момче е откарано с линейка, като според участници в протеста състоянието му не е било тежко. Пак по техни думи на шофьора на джипа е направен тест за употреба на алкохол, който е бил отрицателен. Те настояват да му се направи и тест за наркотици. Около 23 ч. полицаи направиха на водача и тест за наркотици, който също се оказа отрицателен.

Според свидели на събитията инцидентът е станал в момент, в който протестиращите вече са били заели кръстовището пред Ректората, но полицията все още не го е била затворила. Няколко автомобила използвали момента да преминат, като джипът бил един от последните. Според хора от протеста униформените носят вина за случилото се, тъй като не са ограничили своевременно достъпа до кръстовището.

Малко преди полунощ на мястото на инцидента се появи самият младеж, който е бил бутнат, и неговият баща. Синът каза, че се казва Асен, а татко му поясни, че нямат намерение да подават оплакване в полицията. Двата говориха с шофьора на джипа, който се извини за случилото се. Въпреки това протестиращите продължават да не го пускат да си тръгне. Те настояват полицията да му наложи глоба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *