Шок за ГЕРБ! Слави изравни Бойко

Изненада навръх политическите битки между ГЕРБ и „Има такъв народ” -Слави Трифонов изравни Бойко Борисов! Разликата между двете партии е по-малко от процент, което е е допустима статистическа грешка.

Ако парламентарните избори се проведат днес и до урните отидат само тези, които са решили да гласуват, ГЕРБ отново ще бъде първа сила с 21,1% от гласовете, а „Има такъв народ“ ще остане на второ място с 20,3%.

Но ако правото си на вот упражнят и тези, които „със сигурност ще гласуват“, и тези, които отговарят с „По-скоро ще гласувам“, както и колебаещите се, то партията на Слави Трифонов ще спечели „поправителния“ с 18,7%, а формацията на Бойко Борисов ще остане с 16,5%.

Това сочат последните социологически проучвания, направени от агенция „Маркет линкс“. Таблицата с резултатите от пълното проучване разпространи Иво Божков – общински съветник в столицата, водещ и лайвстриймър.

Точно един месец след проведените парламентарни избори и два месеца преди предсрочния вот БСП ще очертава трета политическа сила. За 4-тото място битката ще е между ДПС и „Демократична България“, които получават съответно 9,4% и 9,3% обществена подкрепа.

Шестата формация, която си гарантира парламентарно присъствие, е „Изправи се! Мутри вън“ с 4,6%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *