Шокиран съм от тоталното безхаберие на хората около Киро Канадеца по темата „съдебна реформа“

Колкото и да симпатизирам на ПП, не мога да скрия, че съм шокиран от тоталното безхаберие на хората около Киро Канадеца по темата „съдебна реформа“.

Незнайно откъде появилата се говорителка на правителството Лена, която претендира да е юрист с практика в елитна кантора, но очевидно хар-хабер нямаща от наказателно право и процес, твърди абсурди, които дано да не ги мисли, а някой друг да й ги е написал.

Става въпрос за закриването на специализираните съдилища – единствената тема в управляващото мнозинство, по която имало пълен консенсус относно целта.

Според говорителката Лена /повторено папагалски и от министърката на правосъдието/, хем специализираните съдилища ще бъдат закрити, хем всички висящи към момента дела ще се довършат от специализираните съдилища. Е, как така – хем закрити, хем работят?! Това момиче трябва да е наясно, че и в момента в специализирания наказателен съд се образуват нова дела, които тепърва ще се разглеждат. Има и висящи дела, които са още в началото си. Тези дела на първа инстанция биха могли да продължат две-три години, защото мафиотските престъпления са сложни – с много съучастници и често пъти десетки и дори над сто свидетели, които трябва да бъдат разпитани + приемане на експертизи + допълнителни доказателствени искания и пр.

После следва въззивно разглеждане на присъдата на втора инстанция – в Апелативния специализиран наказателен съд. Това също може да продължи с месеци до около година.

Въпрос към Лена и безпросветните смехурковци, които й подават да говори абсурди публично: Значи ли това, че бухалките на Баце /специализираните съдилища/ ще продължат да съществуват още поне 3-4 години, докато се източат висящите дела?

Ленчето дава ли сметка, че реално специализираните съдилища ще продължат да работят години след като настоящата управляваща коалиция се е разпаднала, а правителството на Киро Канадеца отдавна ще е в политическото небитие. Драги смешници, които подавате на Лена да говори абсурди публично, моля, разберете: Или закривате специализираните съдилища от раз и висящите дела се прекратяват и отиват за разглеждане по подсъдност в съответните окръжни съдилища отначало, или нищо не правите, т. е. излагате се като кифладжии. В противен случай на втория ден след като има ново парламентарно мнозинство, бацетата и сие пак ще възстановят спецсъдилищата в пълния им блясък.

Каква тогава реформа правите, бе, байовци?! Нищо не правите, освен да кривите на Главния Каскета и да давате шанс на мутро-ченгесарите да се реанимират в най-скоро време.

Емил Василев, Фейсбук

На снимката: Лена Бориславова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *