Шефката на НАП взела тежко решение да не си прекратява отпуската

Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Това обяви пред БиТиВи изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова във връзка с това, че по време и след хакерската атака в приходната агенция тя бе в отпуск. Тя имала „много важна и изключително отговорна лична причина“ да го направи. По думите й човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план.

Димитрова не бе на работа повече от седмица след пробива в НАП. Тя обаче твърди, че през цялото време била със своя екип дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията, обясни Галя Димитрова. На въпрос дали смята да си подаде оставката, шефката на НАП заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент.

Според мен най-отговорното и тежко решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин, каза още Димитрова. Уточни също, че й предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *