Чуждите медии се чудят кой е Слави Трифонов

Чуждите медии се чудят през последните дни кой е Слави Трифонов, но нито една не се спира на партийната му платформа, а само описва биографията му. Журналистите са стигнали до извода, че Трифонов няма никакъв политически опит, а партията му е странна. Той е сравняван с италианския комедиант Бепе Грило, също влязъл в политиката, подробно се припомня и кариерата му на шоумен.

Някои чуждестранни медии обобщават, че както Бойко Борисов, така и Слави Трифонов са мъже с голямо его, които не говорят с медиите и взимат решенията в партиите си без дебати. Затова българите се опасяват, че на страната й предстои още от същото, което се случи досега. Московското издание „Независимая газета“ сравнява историята на Слави с пътя на Борисов – охранител, който в началото на политическата си кариера имал славата на антиправителствен критик и яростен борец с коупцията.

Англоезичната платформа за журналисти от Балканите bne IntelliNews повдига въпроса, че Трифонов трябва да даде отговори за предполагаемите си връзки с „Мултигруп“. В статия на „Нойе цюрихер цайтунг“, цитирана от „Дойче веле“, се припомня появата на Трифонов на мотоциклет пред многохилядната публика на стадиона преди пет години: „Непрекъснато надува газта, а моторът реве. Застаряващият мъж прилича на тийнейджър, който се опитва да привлече внимание насред село.“ Холандският вестник De Standaard прави паралел с италианския комик Бепе Грило, основал през 2009 г. антисистемното и популистко с ляв уклон движение „Пет звезди“. В италианския „Ла Република“ Трифонов също е сравнен с Грило, но „в балкански сос“.

Всички издания обобщават, че остават без отговори въпросите накъде действително иска да поведе страната и с кого ще управлява Слави Трифонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *