Чистка в Нова тв! Сърбите махат хората на Пеевски

След като през пролетта персоналът в Нова телевизия беше редуциран с 30%, сега в медията предстои нова чистка – този път в ръководството, упорито носят слуховете през последните дни. Неприятната мълва внесла най-голям смут сред ръководството на телевизията, защото новите собственици от “Юнайтед груп” си харесали нов шеф.

По информация на Lupa.bg сърбите били набелязали за директор на телевизията белгийски медиен експерт. Името му засега остава в тайна, но е много вероятно той да смени на поста Ива Стоянова, която в момента дирижира Нова. Слуховете за тази рокада обаче притеснили всички в йерархията надолу, защото когато в една медия сменят ръководството, разместванията по етажите са неизбежни.

Според информацията, която достигна до Lupa.bg,

кардиналната промяна в Нова тв на практика била задвижена от Петър Келнер.

Чехът купи конкурентната Би Ти Ви и точно това стимулирало реформите в Нова – новите шефове от „Юнайтед груп” искали да са адекватни на ситуацията и на пазара. Кирил Домусчиев от своя страна пристъпил към продажбата на Нова телевизия по две основни причини.

Той категорично не бил доволен от работата на телевизионните мениджъри и откровено ги смятал за некадърни. От друга страна бил доста притеснен и от финансовите резултати на медията.

Освен това Домусчиев бил фрустриран и заради отлива на тези 25 млн. лв. годишно, които преди постъпваха в касата на телевизията от Васил Божков по линия на хазартните игри.

Ако слуховете се окажат факт, това ще е поредният трус за Нова телевизия. През април тази година медията премина през сериозни съкращения на всички нива – и в администрацията, и сред журналистите. За голяма част от хората съкращенията тогава бяха неочаквани. В този период с Нова тв се разделиха Мирослава Иванова и Галя Щърбева, последваха ги и други водещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *