ЦСКА-Сф спря Лудогорец

ЦСКА-Сф спря победния устрем на Лудогорец. Двата тима нe успяха да си вкарат гол в дербито на кръга, играно на Армията“. Заслуга за това имаше и главният съдия Николай Йорданов. Първо софиянецът спря голова атака на Али Соу (12), като в ситуацията нападателят се откъсваше сам срещу Пламен Илиев, но бразилецът Рафаел Форстър го фаулира и беше за директен червен картон, но получи само жълт. А публиката скандираше „мафия“, „мафия“. Впоследствие Йорданов се реваншира на „червените“, след като спести нарисувана дузпа за игра с ръка в наказателното поле на испанския защитник Раул Албентоса.

Иначе срещата започна с минута бурни ръкопляскания в памет на легендарния български актьор Стефан Данаилов, а сектор „Г“ издигна транспарант „Почивай в мир, Ламбо!“.

Втората част започна като първата – с битка в центъра на терена и без положения. Това се промени в 59-ата минута, когато Лудогорец като по чудо не откри резултата. Мавис Чибота надбяга Албентоса, след което подаде към Джордан Икоко, който бе на празна врата, но от четири метра стреля в аут. 2 мин. по-късно Чибота се откъсна от центъра сам срещу вратаря, но се засуети и позволи да бъде застигнат. В 70-ата минута и „червените“ пропиляха първата си добра възможност. Тиаго стреля отлично от фаул, но Илиев с невероятен рефлекс изби в корнер.

Така ЦСКА-Сф спря невероятната серия на „орлите“, които беха спечелили предните си 10 мача. Столичани пък бяха взели последните си 4 срещи.

В класирането Лудогорец води с 46 т., пред Левски 39, Локо Пд 37, ЦСКА-Сф 35, Черно море 26, Адра 25 и др. Разликата между първите 4 се запази, защото и четирите тима не успяха да спечелят.

“Победата щеше да ни подхожда. Ние имахме по-чистите положения, а те имаха три удара от фаул, затова ние съжаляваме, че не победихме. Виждаше се страх в техните очи, мисля, че те са доволни от резултата. За мен съдията се справи и свири добре мача. Идеята на схемата с трима бранители беше да имаме по-голяма сигурност в защитата. През второто полувреме доста по-трудно се ориентираха играчите на ЦСКА. За съжаление не успяхме да зарадваме публиката с голове в последните мачове с този съперник. За момента нещата са добре, но важното е след мача с Ференцварош също да са добре”, обяви треньорът на Лудогорец Станислав Генчев.

„Труден мач, тежък мач като цяло. Гонеше се резултат, нямаше много положения. В крайна сметка това е реалният резултат. Не им дадохме да имат нито един шанс, само една грешка допуснахме. Имахме две възможности – фантастичен шут на Тиаго и прекрасна намеса на вратаря им. Можехме да победим. Когато играеш дерби, трябва да играеш умно. Трябва да се съобразяваш, те все пак играят срещу силни отбори в Лига Европа. Аз съм млад треньор, трябва да сме рационални. Искам да се извиня на феновете, но и да им благодаря за страхотната подкрепа. Не очаквахме да сменят системата, знаехме как да ги спрем. Не успяхме да наложим нашия стил. Казах, че не гледам точките и класирането сега. Гледам мач за мач, ако бяхме победили днес, щяхме да сме и по-напред. Конкурентите ни ще губят точки, ние не губим лесно, това е важно. Чака ни мач срещу Арда за Купата на България, трябва да се готвим сериозно, ще играем в Кърджали, ще дадем максимума. Не знам каква ще е атмосферата там“, каза треньорът на ЦСКА-Сф Милош Крушчич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *