ЦСКА мачка в голова фиеста на старта в Европа

„Червените“ разбиха черногорския Титоград с 4:0 на „Армията“

ЦСКА започна сезона с гръмка победа 4:0 над черногорския Титоград в първия си мач от квалификациите за Лига Европа. „Червените“ доминираха през целия мач на „Армията“, но головата фиеста започна едва в края на полувремето с попадение на Евандро. След почивката „армейците“ безцеремонно се разправиха с противника с нови три гола, дело на Тиаго, Жеферсон и Малинов.

ЦСКА излезе в доста офанзивен състав, с мисълта да вкара ранен гол, с който да поеме контрола на мача. Черногорците обаче се бранеха добре в началните минути. Владеенето на топката от „червените“ така и не носеше голови опасности.

Чак в последните десетина минути на полувремето домакините натиснаха здраво и се възползваха от статично положение, за да пречупят бетона на Титоград. В 40-ата минута Тиаго среля коварно от фаул, вратарят Иванович, не успя да улови топката и Евандро отблизо откри резултата. Малко след това ЦСКА можеше да вкара втори гол, но от няколко метра Пламен Гълъбов нацели гредата.

След почивката на терена имаше само един отбор и това бе ЦСКА. Още в началото на второто полувреме „червените“ си оплетоха кошницата с нови два гола. В 53-ата минута Тиаго с глава отблизо чукна топката в мрежата, след поредната измъчена намеса на Иванович. Инерцията продължи в 55-ата минута – Соу не успя да преодолее черногорския вратар, но топката попадна в Жеферсон, който отляво по диагонала намери опразнената врата.

Оттам нататък ЦСКА се забавляваше на терена, а черешката на торката бе четвъртият гол в 72-ата минута. Клетият вратар на Титоград Иванович излезе напред да изчисти топката, но тя попадна на крака на Малинов, който от около 35 метра с прецизен удар вкара за 4:0. Докрая ЦСКА доигра спокойно мача и така на практика направи реванша в Подгорица протоколен.

ЦСКА – Титоград 4:0

1:0 Евандро 40
2:0 Тиаго 53
3:0 Жеферсон 55
4:0 Кристиян Малинов 72

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 24. Томаш, 28. Гълъбов, 3. Жеферсон (80-Занев), 6. Пинто, 20. Тиаго, 8. Кери (60- Малинов), 21. Фабрини, 10. Евандро (73-Бикел), 22. Соу

Титохрад: 26. Иванович, 2. Роганович (65-Перишич), 4. Николич, 6. Райчевич, 8. Банович, 11. Мамаду, 14. Новович, 19. Живкович, 21. Аяна-Чинеду, 81. Павлович (78-Брънович), 99. Джалович

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *