Циркът с „Левски“ се допълни от 20-годишен ГЕРБер, желаещ акциите

Фарсът с джиросването на мажоритарния пакет от акциите на футболния клуб „Левски“ на името на премиера Бойко Борисов и гаданията как той ще постъпи с нежеланата от него собственост, се допълва от появил се 20-годишен желаещ да придобие тима и да го управлява.

В писмо, изпратено до медиите в сряда, Венцислав Манчовски обещава да дава на клуба 80% от годишните приходи на фирмата си „Жи-Пи-Груп“. Какви биха били те, не е ясно, тъй като дружеството е регистрирано през януари 2020 г.

С капитал от 10 лв., в момента компанията изпълнявала няколко обекта в София и Бургас за около 40 млн. лв. Става въпрос за строителство на хотели и административни сгради, каза Манчовски.

Във Фейсбук страницата на „Жи-Пи-Груп“ се посочва, че фирмата работи като подизпълнител на строежа на хотелския комплекс „Валенсия гардънс“. Негов главен изпълнител е фирмата „Тодоров и син 99“. Mediapool се свърза с Петър Йорданов – един от съдружниците в компанията, и той каза, че по изграждането на хотела е имало много малко подизпълнители и не се сеща сред тях да е „Жи-Пи-Груп“. Йорданов каза, че името Венцислав Манчовски също не му говори нищо. Малко по-късно уточни, че „Жи-Пи-Груп“ се явява подизпълнител на подизпълнител и е доставяла камъни.

Младежът обаче е със самочувствието на човек с бизнес опит и твърди, че има план за спасяването на отбора,  макар да не казва какъв е той. Не бил единственият кандидат за акциите на „Левски“, имало още двама желаещи за тях, но не знаем кои са те.

Манчовски твърди, че от януари 2019 г. е член на ГЕРБ. Познавал Бойко Борисов като премиер. Никога не се бил срещал с него лично, казва Манчовски и изразява готовност да се срещне с Васил Божков, когото не познавал, или оторизиран от него представител, за да преговоря за акциите на „Левски“.

Пред Mediapool от ГЕРБ завиха, че Манчовски няма нищо общо с партията и не познава премиера. Преди години искал да стане част от младежката структура, но не бил приет.

Представящият се за бизнес предприемач Манчовски твърди още, че е заместник – председател на сектор „Телекомуникация и контактно обслужване“ в Камарата на работодателите в Република България, каквато не съществува. Абревиатурата  на измислената организация – КРРБ,  наподобява на тази на най-голямата работодателска организация на бизнеса в България  – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Същото важи и за фирмата му „Жи-Пи-Груп България“ ЕООД, чието  име подозрително напомня на това на гиганта в секкора – строителната компания „Джи Пи Груп“ АД. Това поражда въпрос дали тези сходства не са умишлени и с цел да се печели легитимност или са просто пародия на действителността в България, чиято абсурдност нерядко има за съвсем реални герои бизснесмени и управленци от калибъра на Манчовски.

Манчовски заяви пред Mediapool, че решил да поиска акциите на ФК „Левски“ след като останал „разочарован от подигравката към клуба“. Смята, че има капацитет да го управлява и това ще стане чрез „провеждането на политики в сферата на финансите“. Твърди още, че не е подставено лице на никого, макар начинът, по който се появява, да е повече от странен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *