ЦИК се опасява от саботаж на изборите

В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам как върви предизборната кампания. За това предупреди говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред медиите. Той обаче подчерта, че Централната избирателна комисия няма власт да предотврати масови саботажи.

По-рано се появи информация, че активистите на определена партия са инструктирани как да саботират изборния ден – с опашки пред секциите, с прекъсване на тока и други трикове, които да откажат част от останалите избиратели.

Томов добави, че противодействието на подобни неща трябва да е задача на цялото общество и на всички институции.

Ние ще направим, каквото ни е по силите. Добре е обаче и медиите да направят, каквото им е силите, призова говорителят на ЦИК.

Според Цветозар Томов „ще има опити за саботаж в СИК, ще има в РИК, има такива опити и в самата ЦИК“. Той подчерта също, че обстановката, в която се провеждат изборите, никак не е лесна. Но ние сме поели отговорността да се справим и не бихме имали никакво извинение, ако не се справим, добави Томов.
Другият говорител на ЦИК Росица Матева допълни, че секционните избирателни комисии трябва да следят при забавяне по време на гласуване, да се интересуват има ли затруднение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *