Цветан Василев: Иван Гешев го държат с много яки компромати

Главния прокурор Гешев го държат с много яки компромати. Успехите на Пеевски са благодарение на Борисов. Борисов му даде тази голяма сила. Това разкри пред сайта ”Либерта. бг” банкерът Цветан Василев.

Гешев е сляп за над 50 сигнала за престъпления на Делян Пеевски, свързани с КТБ. Дори има наглостта да каже, че колкото Пеевски има общо с КТБ, толкова имат Обама и Путин. И се прави на умряла лисица, когато става въпрос за очеизвадните доказано компрометиращи снимки и записи на един премиер – Бойко Борисов, с пачки по 500 евро и кюлчета злато в нощното шкафче.

Мечтата на Делян Пеевски винаги е била България да се превърне в прокурорска република. И те я изградиха. Цитаделата на мафията в момента се казва Висш съдебен съвет. Не виждам кой от тук нататък ще посмее да се обвърже толкова тясно с Пеевски, за да му изпълнява всичките желания. Голяма част от известните фирми на Пеевски са фалирали и продадени, но малко известен факт е, че той държи с бланкови джира фирми, които имат договори с държавни предприятия и институции – като се започне от кетъринг фирми, мине се през такива за варовик и се стигне до охранителни. Затова на него му е нужен Борисов като премиер – за да не му се прекратяват договорите, за да печели обществени поръчки, финансирани от ЕС, от държавния и общинските бюджети.

Съгласен съм с оценките, че протестите постигнаха своята цел. Те първо изкараха кирливите ризи на Борисов и на задкулисието извън България. Никога досега България не е била в центъра на международното полезрение толкова дълго време и толкова отблизо.

Какво още каза Цветан Василев можете да прочетете ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *