Цветанов иска да обединява всички в център дясно

Бившият номер 2 в ГЕРБ Цветан Цветанов изяви намерения новия му политически проект да обединява всички в център дясно, да отстоява евроатлантическите ценности, както и да обедини всички етноси в страната. Това стана ясно в неделя по време на първо официално събиране на инициативния комитет на партията му “Републиканци за България”.

“При тази конфронтация и противопоставяне в политиката в момента трябва да намерим пътя към една нормалност. Днес не виждам в страната да има хоризонтът, който трябва да има. Липсва реален политически дебат. Половината българи не гласуват, може би защото много хора се разочароваха от гласа си досега”, каза още Цветанов в откриващото си приветствие.

От сцената Цветанов благодари на част от инициаторите на проекта, като започна от дошлите от чужбина.

“Искам да благодаря на нашите приятели, които живеят в САЩ, на братя Вълневи, излезли от Родопите, стигнаха до САЩ и станаха успели българи в Чикаго”. През 2015 година братята Павел и Румен Вълневи стартираха телевизия БиАйТи, която имаше офиси и в София и в Чикаго. На 9 февруари 2018 г. телевизията бе продадена на продуцента Мирослав Янев, който обещаваше да я развива, но в последствие бе фалирана. В САЩ братята имат над 600 тира, хранителни магазини и др.

Оказа се, че друг българин Иван Тодоров, който също живее в САЩ, е предоставил къщата си в центъра на Пловдив за офис на новия политически проект на Цветанов. “Иван Тодоров, който другата седмица трябва да си тръгне обратно към САЩ каза, че е готов да тръгне с нас. Той предостави фамилната си къща за офис в центъра на Пловдив”, каза Цветанов.

Благодарности бяха отправени и към Благой Благоев, трикратният световен шампион по вдигане на тежестик, който от 30 години живее в Австралия. Той е представител на българската общност в Мелбърн. “Общността иска да гласува за тази промяна, която всеки очаква”, каза Цветанов.

Зад проекта застава и Георги Пандуров, който в последните 40 години живее в Германия и работи като оперен певец в Кьолнската опера.

Благодарност бе отправена и към Недко Недев от Сливен. “Представител на компания, която има предприятия в 20 точки на света. Човек, който пътува по света и се връща, защото остана в Сливен”, каза Цветанов.

Сред застаналите зад проекта на Цветанов очаквано бе посочена Джема Грозданова. Тя беше депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по външна политика до внезапното ѝ напускане преди няколко месеца. А също и координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил.

Цветан Цветанов изказа благодарност и към д-р Ценко Сотиров, който определи като най-добър стоматолог в Русе и към Тодор Тодоров, за който каза, че е един от най-добрите криминални психолози, работещ добре с полиграфа. А също и на “приятелите от Кърджали – Илия, Рашид”.

Цветанов изказа и специална благодарност към баба Тянка, с която се запознал като вицепремиер и министър на вътрешните работи при бедствието в с. Бисер. “Тя е тук с нейния внук и неговата приятелка. Те в момента правят реализацията си в България”, каза още той.

На форума стана ясно, че експертът, на който ще разчита Цветанов в сферата на енергетиката, е Христо Казанджиев. За него бе посочено, че той “отстоява независимостта на страната в енергийния сектор”. Той е експерт към “Български енергиен форум”. Магистър е от Университета по минно дело и геология, гр. София. Над 20 години има опит в сферата на петролните проучвания в България, Либия и Сирия, покриващ целия спектър от дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *