Христо Иванов: Предложението за кабинет на ИТН е шокиращо

И “Демократична България” на практика отказва подкрепа на така предложения проектокабинет на “Има такъв народ” начело с Николай Василев. Съпредседателят на съюза Христо Иванов обаче призова депутатите от ИТН да се върнат на масата за преговори, за да не бъдат изгорени мостовете и за да не се влиза в спирала от предсрочни избори.

“Предложението за кабинет на ИТН е шокиращо и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав”, заяви Иванов.

В рамките на днешния ден БСП обяви, че няма да подкрепи предложенията на ИТН и Слави Трифонов. От категорична подкрепа се разграничи и коалицията “Изправи се, мутри вън”. Засега единствено ДПС не е обявило официално позицията си за този проектокабинет.

Според лидера на “Да България” в програмата, обявена от Слави Трифонов, няма и дума за Гешев, няма конституционна реформа и се вижда група, представляваща предишните издания на “сарайския модел”.

“Той изневери на своето обещание. Махаме Борисов, за да се върне нещо преди него ли? Надявам се да става дума за грешка, а не за план, няма да изгоря мостовете, но призовавам тези, които влязат в парламента, да проявят разум и да се върнем към приоритетите на протеста”, подчерта Христо Иванов и изрично подчерта, че “Демократична България” не се бори за постове и порции в изпълнителната власт.

Той добави, че от ДБ са за автентично представителство, да има хора, били на протестите и призова ИТН: “Дайте да се върнем към диалога, да започнем от начало и да преосмислим тази работа, така не се прави.”

Според него ако такъв кабинет, какъвто предлага Слави Трифонов, съществува, ще се крепи на подкрепа от ГЕРБ или ДПС.

„Призовавам тези, които са избрани, за парламентарната група говоря, да се върнат към разума. Не може някой да си мисли, че еднолично предлага решение с 60 депутата, не може да сменим джипката с кабеларка“, коментира Христо Иванов пред bTV.

Той добави, че в предложенията на ИТН има и качествени хора, но не е имало диалог, а налагане на еднолични решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *