Христо Иванов: Няма място за ГЕРБ и ДПС в изпълнителната власт

ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленската формула. Българските граждани изразиха волята си по отношение на предишното статукво, което бе доминирано от ДПС и ГЕРБ. Те изпуснаха времето тази година да опитат да се променят да покажат разбиране за проблемите, които предишното статукво имаше и ние считаме, че те трябва да останат извън изпълнителната власт.

Това обяви в ефира на БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Все пак Иванов не излючи, че с ДПС и ГЕРБ може да се работи тематично и да се търси подкрепа по отделни предложения.

„Воденето на диалог и търсенето на подкрепа по отделни теми това са нормални практики за една демокрация, още повече, че минаваме към състояние, в което българският избирател не се очертава да дава гласовете на един голям играч. Влизаме в политически период, който се крепи върху средни по размер политически формации и коалиционната форма на управление се подразбира като формат“, каза Иванов. Според него е рано да се правят прогнози и трябва да се изчака да се види какво предложение ще направи „Продължаваме промяната“ за съставяне на нов кабинет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *