Хотелиерът Иван Тодоров: Защитих служителите си, които бяха плюти, обиждани и ругани

Жените, които ми се нахвърлиха, подадоха декларация, че повече няма да буйстват, каза той

Жените, които ми се нахвърлиха, подадоха декларация в полицията, че повече няма да буйстват в хотелите. Това каза пред камерата на Нова телевизия хотелиерът Иван Тодоров, който бе обвинен, че е ритал израелски туристи. Той показа документа, като уточни, че заради закона за защита на личните данни, е скрил копието на паспорта.

„На техния роден език собственоръчно и двете са написали, че повече няма да буйстват и да създават проблеми в хотелите. Подадена е в полицията“, заяви хотелиерът.

Ситуацията е изкарана изцяло от контекста на случая с инцидента, добави той. „Моите колеги са потвърдили резервацията за двама възрастни с две деца и любезно са обяснили на туристите да изчакат. Предложено им e да си оставят багажа в багажното помещение. Те са направили това и след това са започнали да разиграват огромна сага. Изключително грубо са се държали на рецепцията“, заяви Тодоров.

„В oколо 11 часа гостите са пристигнали в хотела и са искали да бъдат настанени. Обяснили са им, че това ще може да се случи след 14 часа, когато стаите бъдат освободени. На туристите им е предложено любезно да си оставят багажа в багажното и да почакат“, разказва той.

„Туристите са си поръчвали напитки в лоби бара, не са искали да платят, защото сме били длъжни да ги настаним. След около час скандали, получих обаждане от старшия администратор на рецепцията. Отидох в хотела. Питах къде са туристите. Любезно обясних заедно с представител на фирмата, че всичко е наред с резервацията и трябва да изчакат“, каза хотелиерът.   „Дадох им паспортите, заедно с адресните карти, които можеха да си попълнят. Отново ги помолихме да изчакат“, добави той.

„Отдръпнах се от рецепцията и се опитах да изляза от хотела. Трите жени ми се нахвърлиха отгоре. Благодарение на персонала и гости в хотела не се стигна до по-тежка конфронтация. Тогава помолих колегите да се обадят на 112. До половин час никой не се появи, само се върна обаждане, но полиция не пристигна“, сподели Тодоров.

„Искам да се извиня на всички от бранша и на тези, които станаха свидетели на този инцидент и да им кажа, че емоцията надделя над професионализма. Хотелът е спокойно място, нямаме охрана през деня. Колежката ми на рецепцията беше наплюта с храчка, обиждана, ругана и подигравана. Това е реалната ситуация“, уверява той.

„Тези жени по всякакъв начин ме предизвикаха това да се случи. Като гражданин защитих служителите си. Не можахме по никакъв начин дори да ги помолим да излязат навън и да ги успокоим“, каза още хотелиерът.

Старши камериерката Айше пък сподели, че в хотела и друг път е имало агресивни гости, но не до такава степен. „Ние се опитахме да защитим Иван Тодоров. Туристките му се нахвърлиха и го блъскаха с ръце. Аз ги молих да спрат“, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *