Skip to content

Хванаха бос на мафията с Google Street View

Колата на Google заснела беглеца

Бос на италианската мафия, бягащ в продължение на 20 години, бе открит, благодарение на Google Street View, съобщава в.“Гардиън“.

Джоакино Гамино, осъден убиец, изброен сред най-издирваните гангстери в Италия, беше арестуван в Галапагар, град близо до Мадрид.

Гамино живее от близо десетилетие в испанския град под друго име, като през годините е работил като готвач, магазинер и дори успява да събере пари, за да отвори магазин за плодове и зеленчуци.

Сицилианската полиция извърши няколко разследвания в издирването на 61-годишния Гамино, а европейска заповед за арест беше издадена през 2014 г.

Google Street View заснел двама мъже, разговарящи пред магазин за плодове и зеленчуци, наречен El Huerto de Manu. Италианската полиция установили прилика между Гамино и един от мъжете.

След претърсване на профили във Facebook в Галапагар, полицията попада на мафиота.

След 20 години на укриване, Гамино смята, че е успял да скъса всичките си връзки със Сицилия.

Как ме открихте? От десет години не съм се обаждал на семейството си!„, е първият коментар на Гамино.

Животът на мафиота е достоен за филм. Гамино е издирван за убийство и различни други престъпления, свързани с мафията – включително взривяването на антимафиотския съдия Джовани Фалконе през 1992 година. През 1998 година Гамино е заловен и осъден на доживотна присъда.

През 2002 година Гамино успява да избяга от затвора в Рим, докато там се снима филм. Използвайки суматохата мафиотът умело надхитрява охраната, след което веднага бяга от Италия, криейки се успешно от полицията в продължение на 20 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *