Харалан Александров: ВМРО пое лидерството в патриотичното пространство

Това е дързък, но и много мъдър ход, категоричен е социалният антрополог.

Коментарът на доц. д-р Александров беше направен по време на участие в обзорното публицистично предаване на БНТ „Панорама“, което е емблематично за медията. То се излъчва от десетилетия в петък вечер в 21.00ч.

Припомняме, че вчера ВМРО официално заяви самостоятелното си участие в парламентарните избори на 04 април тази година. Според декларацията, разпространена до медиите, решението е взето след допитване до структурите и Организационния съвет и Изпълнителния комитет, които са управленските органи на партията.

В прессъобщението от централата на „Пиротска“ 5 се дават и ясните мотиви на това решение, а именно успешните евро и местни избори, на които ВМРО играха сами през 2019г. и показаха завидни резултати. За справка на евровота листата, водена от Ангел Джамбазки и подплътена с широка гражданска представителност, събра над 140 хиляди гласа. А на местните избори войводите взеха градове като Елин Пелин, Сандански, Трявна, Каварна и др. и удвоиха общинските си съветници по места.

Тези резултати, а и всички успехи, които хората на Кракачанов в 43-то и  44-то Народно събрание извоюваха, изпълнявайки предизборната си програма, както и напълно спокойната, последователна и позитивна политика на ВМРО през последните години, концентрираха над 90% от патриотичния вот в страната, именно при тях.

Това е и причинаната политическите анализатори да приемат като напълно нормален и надграждащ досегашния облик на ВМРО ход, самостоятелното явяване на ВМРО на парламентарните избори през април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *