Хаджигенов: Най-големият грях на Цацаров е Иван Гешев

Управляващите имат нужните инструменти за отстраняването на главния прокурор. Това каза в ефира на „Събуди се” адвокат Николай Хаджигенов. По думите му това трябва да стане чрез премахваме настоящия състав на ВСС.

„Не трябва да се чака изтичане на мандата, а да бъдат отстранени още сега. Правосъдният министър няма правомощията за сваляне на Гешев, но играе важна роля. Той трябва да бъде двигателят от страна на изпълнителната власт по този процес”, обясни той.

Декларацията на управляващите от трибуната на НС с призив за оставката на главния прокурор няма да доведе до нищо, смята още Хаджигенов.“Това беше безумно. Желанието не е достатъчно. Трябва да осъзнаят какъв враг стои срещу тях и че войната не е приключила”, добави той.

Във връзка с отнемането на достъпа до класифицирана информация на председателя на КПКОНПО Сотир Цацаров Хаджигенов коментира, че вероятно той е знаел за това предварително.

„Възможно е да е бил информиран предварително и да е решил да се спаси с оставка. Има много причини да му бъде отнет такъв достъп, една от тях е „Цумгейт. Най-големият грях на Цацаров обаче е Иван Гешев”, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *