Хаджигенов за оставката на Цацаров: Тук има някаква схемичка

“Зад оставката на Сотир Цацаров като шеф на КПКОНПИ сигурно стои някаква схемичка, сделка, или какво ли не“, коментира адв. Николай Хаджигенов от “Отровното трио“ пред “Денят с Веселин Дремджиев“.

Хаджигенов обвърза оставката на Цацаров с гласуването на Висшия съдебен съвет за председател на Върховния касационен съд, където единствен кандидат е върховната съдийка Галина Захарова.

“Ако представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП и така нататък бламират избора, това ще бъде сериозен знак и обяснение за оставката на Цацаров. Предполагам, че по тази причина Цацаров обяви оставката си днес. Познавайки го, задължително има гнусна задкулисна сделка“, коментира  Николай Хаджигенов.

Преди ден “24 часа“ съобщи неофициалната информация, че Цацаров ще напусне антикорупционната комисия от 1 март. Това се случва на фона на намеренията на управляващата коалиция да преструктурира КПКОНПИ и призивите към Цацаров да напусне. Малцина обаче са очаквали Цацаров да се вслуша в призивите и наистина да напусне. Той може да се върне в съдебната система като върховен прокурор, но има значително по-голям стаж като съдия и председател на Пловдивския окръжен съд.

Хаджигенов описва Цацаров като върха от поредицата отвратителни главни прокурори и е показал какъв не трябва да е един главен прокурор.

„Тук, разбира се, изключвам Гешев, който е извън всякакви класации. Най-видимият грях на Цацаров е именно Иван Гешев“, каза адв. Хаджигенов.

В същото предаване Ивайло Мирчев от „Демократична България“ коментира, че с оставката си Цацаров иска да избяга от отговорност.

„Няма да позволим това да се случи“, закани се депутатът от „Демократична България“. Той каза, че промените в КПКОНПИ са били планирани да се случат през март, така че с оставката си Цацаров реално не е променил нищо.

По въпроса за реформата в прокуратурата Мирчев каза, че през февруари в парламента ще бъдат внесени промените, засягащи държавното обвинение и ВСС.

Крум Зарков от БСП каза, че решението на Цацаров няма да спре новото мнозинство в парламента да направи качествени промени в КПКОНПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *