Французин загина след зверски удар на Околовръстното в София

Виновникът е карал с висока скорост и е отказал да даде проба за алкохол и наркотици

Тежка катастрофа е станала тази сутрин около 4:30 часа на Околовръстното шосе в столицата, в района на “Ринг мол”. По първоначални данни на полицията автомобил “Порше” е навлязъл от локалното платно с много висока скорост и е засякъл кола с двама френски граждани, които са пътували към летището след почивка в България. Шофьорът им е бил българин.

При удара автомобилът с чужденците се е преобърнал по таван и е силно смачкан. Единият от французите, на 64 години, е загинал. Другите двама пътници са настанени в болница. От УМБАЛ “Света Анна” съобщиха, че при тях се намира в реанимация 62-годишна френска гражданка, съпруга на починалия. За живота на жената има опасност, тя има фрактура на таза и гръбнака, както и черепно-мозъчна травма.

“Екипите на Бърза помощ и на полицията са пристигнали на мястото на инцидента почти незабавно, но ударът бил много силен. При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост от 80 км/час, а по-бързо”, заяви пред bTV инспектор Слави Лазов от “Пътна полиция”. По-късно излезе неофициална до момента информация, че “Порше”-то се е движило с 200 км/ч.

Водачът на спортния автомобил е отказал да му бъде направен тест за наличие на алкохол и наркотици, но ще му бъде взета кръвна проба.

Очевидци на произшествието твърдят, че той се е държал неадекватно. “Беше изключително злоупотребил с алкохола. За наличие на наркотици не мога да твърдя, според мен – да. Арогантен, циничен. На мен ми каза: “Какво си се загрижил за чужденците?! Ти българин ли си?”, заяви пред “Нова телевизия” Михаил Главчев. А Биляна Борисова, която също е била на мястото на инцидента, допълни: “Когато отидохме, той говореше по телефона и казваше: “Ударих една кола, “Панамерата” е на кайма. При което аз не му обърнах внимание, отидох да помагам”.

По информация на “24 часа” шофьорът, който е причинил катастрофата, е 39-годишният Димитър Любенов, собственик на фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води. Той има 29 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата, като повечето от тях са за превишена скорост. Половината пък не са платени и са на стойност 4500 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *