Украинка през сълзи: Държеше оръжие срещу мен и искаше орална любов

Властите в Украйна съобщиха в неделя, че цивилното население в страната е подложено на насилие от страна на руските войски, които нахлуха в края на февруари.

Неправителствената организация Human Rights Watch (HRW) заяви, че разполага с доказателства за насилие и жестокост, които са „умишлени и неописуеми“ и които се извършват спрямо мирните граждани, поради което призоваха деянията да бъдат разглеждани като военни престъпления.

31-годишна украинка, представила се като Олга, макар това да не е истинското ѝ име, е разказала пред HRW за свое кошмарно преживяване с руски войник. По думите ѝ всичко се случило в селцето Малая Рохан в околностите на Харков.

Тогава в училището, в което се укривали, дошли войници. Олга споделила, че един от тях я приближил и я завел в една от необитаемите класни стаи. Тогава, с насочено в лицето ѝ оръжие, той поискал от нея орална любов.

Каза ми, че иска орална любов. През цялото време държеше насочено към лицето ми оръжие. Два пъти стреля към тавана, за да ме мотивира, разказа Олга за неправителствената организация.

Добави, че след това я изнасилил. Докато ме разсъбличаше, ми сподели как се казва, че е руснак и че е на 20 години. После ми каза, че много съм му напомняла на едно момиче, с което били гаджета в училище, разказа още украинката. Жената вече е подала жалба до Главната прокуратура на Украйна.

Случаите, които сме документирали дотук, представляват неописуема и преднамерена жестокост и насилие срещу украински граждани, коментира Хю Уилямсън от HRW, цитиран от 20minutos.

По думите му зверствата, извършвани от руските войници на украинска територия, трябва да бъдат разследвани като военни престъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *