Уволниха млад мъж, споделил унизителната си заплата във Facebook

Рехабилитатор е уволнен, след като сподели какво е месечното му възнаграждение в социалната мрежа Facebook. Месут Юркюш от село Хаджидимитрово е млад мъж, който иска да работи и да се развива в родната България. След като завършва висшето си образование, започва да си търси работа по специалността, при което се спира на държавното предприятие „ПРО“ АД, клон Павел баня.

На 12.03.2019 година е сключен договор за назначаване. Обявеното в него основно трудово възнаграждение е 600 лева. Когато го видял младият специалист се поколебал дали да разпише и дали си струва да започва работа там, но от ръководството го уверили, че на втория-третия месец заплащането му ще бъде увеличено. Разбира се, тази уговорка е останала само устна.

Близо 4 месеца по-късно, на 3 юни, Месут Юркюш споделя в социалната мрежа „Фейсбук“ унизително ниската си заплата – 388 лева за един месец труд като рехабилитатор, на 8-часов работен ден по график.

„Срам ме е да работя по специалността“, пише младежът. Два дни по-късно той е уволнен.

Причината: по документи – „Прекратяване на трудов договор със срок на изпитване, уговорен в полза на „ПРО“ АД клон Павел баня, преди изтичане на срока за изпитване“, но според свидетели реалната причина е, че е отказал да изтрие публикацията си от социалната мрежа.

България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *