Трифонов: Бях на косъм да се разправя физически с Киро Петков

Бурна среща имали по време на коалиционното си управление шоуменът и политик Слави Трифонов и Кирил Петков от ПП, който по това време бил министър-председател на България.

Тя се състояла в офиса на Трифонов, а Петков пристигнал с партийна делегация.
„Ти искаш да нахраниш четири дебели бебета“, казал обвинително премиерът. Две от „бебетата“ били Бойко Борисов и Делян Пеевски, а другите две Трифонов не запомнил, за да не си обременява съзнанието.

„Нахранването“ чрез корупционна сделка щяло да стане през тогавашното министерство на регионалното развитие и благоустройство, което се канело да плати десетки милиони на строителните фирми, изпълняващи държавни поръчки за ремонт и строителство на пътища чрез т.нар. „инхаус поръчки“ – директно възлагане без конкурс.

По това време министър на МРРБ е Гроздан Караджов, назначен от квотата на ИТН.
„Ние ще сложим комисия в парламента и ще спрем възможността ти да плащаш тези пари“, казал Кирил Василев.

„Понякога, когато се чувства безсилен, човек решава да употреби физическа сила. За да се държа възпитано, а и той все пак беше министър председател, прекъснах срещата и така спасих Кирил Петков от физическа саморазправа“, казва Слави Трифонов.

Той дава интервю на журналиста и депутат от ИТН Тошко Йорданов, който започна разговора с това, че новото редовно правителство сега не само ще плати на фирмите всички пари по инхаус процедурите, но и ще ги индексира според инфлацията, така че да им даде още повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *