„Топлофикация – Велико Търново“ със съвети за осигуряване на топлина и уют в домовете

Поради трайно застудяване и в изпълнение на законовите изисквания за 3 последователни дни със средно денонощна температура по-ниска от +12°C Топлофикация Велико Търново“ вече стартира новия отоплителен сезон 2021/2022 г. В тази връзка предприятието напомня на своите клиенти какви стъпки е необходимо да бъдат предприети, за да може да имат топъл дом и работно място през зимата.

За да бъде осигурен комфорт и топлина, е необходимо:

  • Да бъдат премахнати всички препятствия пред топлината. Това означава пред радиаторите да няма преграда – плътни завеси, мебели, декоративни решетки, които да ограничат достъпа на топлина.

  • При пускането на самото отопление е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да се отворят на максимална степен за да се обезвъздушат. Така вътрешната отоплителна инсталация ще постигне своето оптимално състояние

  • Препоръчително вентилите на радиаторите да се поставят на една степен 3 и по този начин да се поддържа постоянна температура в помещението. А при продължително отваряне на врата или прозорец, поставете на по-ниска степен регулиращия вентил на радиатора.

  • Също така е добре да се прегледат дограмите и вратите. За да се запази топлината в дома, те трябва да са добре уплътнени

Оттам напомниха, че в срок до 01.01.2027 г., всички индивидуални топломери и водомери в домовете трябва да бъдат с възможност за дистанционен отчет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *