Томислав Дончев: Хайде стига с тия преврати! Писна ми от интриги!

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира с ирония слуховете за готвен преврат срещу властта в навечерието на местните избори. В предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви, където бе гост днес следобед, той нарече “несериозни” внушенията, че някой се опитва да бутне управлението с подмолни средства.

„Не си представям преврат по няколко причини. Българското общество вече има здрави демократични инстинкти. Каква легитимност ще има едно правителство, което не е минало през избори?”, попита Дончев. Той нарече „абсурден” такъв сценарий.

„Вижте, интригите станаха много и вече не мога да ги следя. Ако при всяка такава ситуация се напрягаме, никаква работа няма да може да свършим. Превратите ги е имало в други времена… Всеки сигнал, разбира се, трябва да бъде проверен докрай от службите”, заяви вицепремиерът.

Според него кампанията за местните избори ще е мръсна, но тя няма да донесе дивиденти на тези, които се опитват да дискредитират опонентите си с непочтени средства. „Една кална и мръсна кампания може да уязви, но никога не може да накара хората да гласуват и да подкрепят този, който каля. Наблюдавам, че през последните години се прави един доста по-сложен политически сценарий. Острието на атаката не е основният претендент. Пуска се един отстрани, който се занимава с мръсната работа, а другият може да остане по-мил и усмихнат”, коментира Томислав Дончев. Без да ги назовава, той явно визира ситуацията в София и по-конкретно Мая Манолова и Борислав Бонев от “Спаси София”.

„За съжаление досега не си спомням да е имало цивилизована кампания. Това е вид политическо безсилие. Изборите са уникален шанс да научиш за себе си неща, които не знаеш”, смята той. По думите му, ако се прекали с използването на подобни средства, това може да има дори обратен ефект и да направи един от кандидатите жертва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *