ТИМ пуска ръка на Локо Пд

Варненските милиардери искали да стъпят сериозно в Пловдив

 

Локомотив Пловдив е на път да смени тихомълком собственика си, съобщава Галерия. „Черно-белите“ ще преминат в ръцете на фирми, гравитиращи около групировката ТИМ.

Става въпрос за колекторска фирма и компания за бързи кредити, които и сега дават основните пари на „Лаута“. Собственикът Христо Крушарски е привършил спечеленото от ракетите и ще прехвърли мажоритарния дял на новите собственици. Той няколко пъти се оплака, че вече няма пари за Локо и мята кърпата.

Ексцентричният бизнесмен от Говедарци обаче ще остане лице на клуба. Веднъж, че е влязъл под кожата на играчи и треньори. И второ, ТИМ са известни с това, че не обичат шума и публичността.

Интересът на варненските милиардери към Локо не е случаен. Те искали да стъпят сериозно в Пловдив. Според наш източник първо се насочили към футболния Марица. Да сменят посоката към парк Лаута им помогнал Георги Иванов – Гонзо. Той беше треньор на Черно море и завърза отлични контакти с босовете на ТИМ. Идолът на левскарите дори не се отделяше с един от ключовите хора в групировката, докато живеел във Варна.

Апетитите са свързани със строителство на стадиона на Локо. Новите баровци заварили истински батак и вероятно изчезнали държавни милиони. Но работата по „Лаута“ усилено продължава.

Според запознати фирмите на ТИМ са хвърлили око на съседния терен, южно от спортния комплекс. Там има огромни парцели на бивш зовод, които стоят празни. Планът е да бъдат изкупени и застроен модерен затворен комплекс, с какъвто е пълен съседния ж.к. Тракия. Търсенето на жилища обаче е изключително засилено заради отличната инфраструктура.

Интересното е, че точно Гонзо се скара с Крушарски и излетя от клуба. Бившият голмайстор стана директор на националните отбори, според информация на Галерия, точно с мощната ръка на приятелите от ТИМ, които имат силно лоби при Боби Михайлов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *