ТЕЦ-Русе: С уредите с дистанционен отчет клиентите получават фактуриране на реално потребената топлинна енергия

„Все повече клиенти на „Топлофикация Русе“ преминават на peaлeн диcтaнциoнeн oтчeт.“, съобщиха от дружеството.

„Монтираните след 12 март 2021 година индивидуални уреди за дялово разпределение задължително трябва да бъдат с възможност за снемане на показанията от разстояние. Крайният срок за пълно преминаване към дистанционен отчет на битово горещата вода и отопление е 01.01.2027 година. Това гласят измененията, приети в Закона на енергетиката през 2021 година“, напомниха от „Топлофикация Русе“. Като социално отговорно предприятие, централата продължава своята информационна кампания с цел запознаване с възможностите за облекчаване на заплащането на ползваната топлинна енергия и използването по най-икономичния и ефективен начин на услугата централно отопление.

„При дистанционните устройства, снемането на показанията се извършва от разстояние и не е необходим достъп до топломерите и водомерите. Не е необходимо инкасаторът да влиза в жилището. Отчетът на всички уреди за дистанционен отчет на цяла сграда може да се извърши за по-малко от 15 минути. Данните се пренасят автоматично от устройството за отчет към софтуер.“, обясниха от централата. „Клиентите плащат единствено реалното потребление на парното и топлата вода. При 100% месечен отчет на всички уреди за дялово разпределение в една сграда, отпадат прогнозните и изравнителни сметки“, подчертаха от дружеството.

„За избора на този начин за засичане на показанията е необходимо решение на Общо събрание на етажната собственост, с мнозинство от 2/3 от живущите в сградата.“, посочиха от централата. „Ако клиентите желаят топлофикацията да бъде техен топлинен счетоводител, упълномощен представител на сградата трябва да подпише договора с “Топлофикация Русе“. Представители на дружеството извършват монтаж на индивидуални топломери и водомери във всички имоти“, разясняват от предприятието.

Oт „Toплoфиĸaция Pyce“ нaпoмнят, чe мaĸcимaлнoтo oгpaничaвaнe нa дocтъпa дo aбoнaтнитe cтaнции в cгpaдaтa, щe пpeдoтвpaти възмoжни мaнипyлaции и ĸpaжби нa тoплиннa eнepгия. „Πo тoзи нaчин ĸлиeнтитe щe cи гapaнтиpaт ĸaчecтвeнo и нaдeжднo тoплoпoдaвaнe дo вcичĸи имoти и ĸopeĸтнo oтчитaнe нa ĸoнcyмиpaнaтa тoплиннa eнepгия“, дoбaвят oт дpyжecтвoтo.

„Клиентите могат да задават своите въпроси на информационните телефони, по имейл, както и на място в клиентския център на ул. „Боримечка“ 43. Имаме готовност при необходимост да се включим и в общи събрания на етажната собственост. За нас е важно клиентите ни да получавaт професионално отношение и отговори на всички възникнали въпроси.“, допълниxa oт „Toплoфиĸaция Pyce“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *