ТЕЦ-Враца към клиентите: С подмяната на уредите за отчитане с дистанционни получавате ежемесечен отчет без влизане в дома ви

Те гарантират прецизност, намалява и рискът от незаконно използване на топлинна енергия от недобросъвестни съседи

„С последните промени в Закона на енергетиката в срок до 01.01.2027 г., всички разпределители, топломери и водомери за топла вода трябва да с възможност за дистанционен отчет. Новите устройства изпращат данните за потреблението без да се налага влизане в дома. С дистанционните уреди отпада вероятността от човешка грешка при снемането на информацията, тъй като те се пренасят автоматично от устройството за отчет в софтуера за разпределение. Гарантира се прецизност на показанията и се намалява рискът от неправомерно използване на топлинна енергия от недобросъвестни съседи. Казано накратко, уредите защитават от манипулации“. Това заяви инж. Радослав Михайлов, директор на „Топлофикация Враца“.

„С дистанционни уреди клиентите ще знаят колко топлинна енергия са изразходвали през месеца. Въз основа на получените данни, ще могат да преценят дали се налага да пестят или не от разходите за топла вода и отопление. По този начин те ще планират по-ефективно месечния си бюджет за битови нужди. Другото голямо предимство на устройствата е, че с тях отпадат прогнозните и изравнителни сметки. Като лицензиран топлинен счетодовител, Топлофикацията, също предлага възможност устройствата да бъдат закупени на достъпни цени и монтирани безплатно от нас“, допълва инж. Михайлов.

Той заяви, че за да преминат на дистанционен отчет, клиентите трябва вземат решение на Общо събрание.

„За да получат актуална информация за дължимите суми или за сигнал за възникнал проблем при топлоподаването, абонатите могат да се обадят на националния телефонен номер 070089032 на “Топлофикация Враца“. Всяко позвъняване е на цената на обикновен градски разговор.“, напомня инж. Михайлов. „За да се решават по-бързо въпросите, свързани с работата на фирмите за дялово разпределение и годишните изравнителни сметки, абонатите могат да се обръщат директно към тях.“ допълва директорът на дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *