ТЕЦ – Бургас: Проверете изправността на индивидуалните топломери и водомери преди началото на отоплителния сезон

Топлофикация – Бургас“ напомня на клиентите да проверят изправността на индивидуалните уреди. От дружеството съветват да бъде проверен дисплеят на устройствата.

„В случай, че той е угаснал или цифрите не се виждат ясно, клиентите трябва да се свържат с обслужващата фирма за дялово разпределение. Топлинните счетоводители ще свалят повредения уред. За сигурно отчитане и спокойствие на потребителите метрологична проверка се прави в акредитирана лаборатория през определено време. Обичайно периодът при водомерите е на 10, а при топломерите е на 5 години.“, допълниха от предприятието. „Ако не бъдат ремонтирани или изцяло подменени уредите, след изтичането на годността им, нито те в качеството си на топлинен счетоводител, нито фирмите за дялово разпределение могат да дадат гаранция за точността на отчета.“, заявиха още от дружеството.

„Преди началото на новия отоплителен сезон, клиентите трябва да извършат оглед на сградната инсталация. При проблем незабавно е необходимо да подадат сигнал до фирмата за дялово разпределение. Ремонтните дейности е важно да приключат преди началото на сезона. По този начин ще се избегнат течове и наводнения.“, посочват от дружеството. От предприятието поясняват, че при теч в сградата задължително живущите трябва да информират домоуправителя. Той от своя страна незабавно да се обади в топлофикацията, за да може екипите на дружеството да спрат подаването на гореща вода.

„За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено топлоподаване. Едва след това може да започне регулиране на степента на загряване.“, отбелязаха от дружеството.

„Вследствие на приетите изменения в Закона за енергетиката, индивидуалните измервателни уреди трябва да бъдат с възможност за дистанционен отчет. С новите модули показанията от уредите се снемат от разстояние, без посещение на място от инкасатор. Клиентите заплащат реално потребената енергия. Няма прогнозни сметки. Намалява се възможността от субективна грешка при отчитане.“, заявиха от дружеството.

„Решението за преминаването към дистанционен отчет се взима на Общо събрание на етажната собственост с мнозинство от 2/3 от собствеността на сградата, след което протоколът с решението се представя в нашия клиентски център.“, обясняват от „Топлофикация – Бургас“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *