Тервел Пулев над категорията

Малката Кобра спокоен, че ще стопи грамовете преди мача в Танзания довечера

 

Тервел Пулев е малко по-тежък над своята полутежка категория, но от лагера му са убедени, че той ще  ги стопи до мача утре вечер. Малката Кобра излиза в своя 16-и бой на професионалния ринг срещу Викапита Мероро (Намибия). Двубоят им ще е „гвоздеят“ на боксовата галавечер в Дар ес Салаам, Танзания, която ще бъде излъчена утре от 20.30 ч. по Диема Спорт.

„Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Зад гърба си той има редица мачове срещу сериозни бойци. Очаквам труден двубой, но аз имам нужда от подобни рейтингови срещи. Не съм тук, за да говоря много. Дошъл съм, за да си свърша работата! „, каза Тервел пред медиите след официалния кантар. Бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 няма загуба досега на профиринга и ако се запази непобеден, догодина ще преследва титлата на Световната боксова асоциация (WBA). Той спечели интерконтиненталната титла във версията след победа над Дешон Уебстър (САЩ) на 14 декември 2019 г. в зала „Колодрума“ в Пловдив. Тервел заема 9-о място в ранглистата.
38-годишният Мероро има 29 победи и 9 загуби в 38 мача на профиринга, а за последно загуби от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 г. Той е многократен шампион на Африка в полутежка категория.
Поясът в нея в WBA пък е притежание на родения в Армения френски боксьор Арсен Гуламирян (26 мача, 26 победи, 18 с нокаут). Той спечели титлата през август 2019 г. и до сега има две успешни защити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *