Тервел и Радо Янков станаха доброволци

Кобрата също е готов да се включи

Тервел Пулев стана доброволец в борбата с коронавируса. Носителят на интерконтиненталната титла на WBA ще помага в Спешна помощ на столична болница. Боксьорът вече участва в различни дейностите на лечебното заведение. „Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, обяви Пулев.

Трикратният европейски медалист и олимпийски призьор се включва в дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортиране на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на Спешно отделение и лично на началника му д-р Иван Христов. Пулев сподели, че помага, защото той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни и в професионален, и в личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, каза д-р Христов.

Кубрат Пулев също е готов да последва благотворителната кампания на брат си. Това ще стане при нужда, защото Кобрата продължава да се готви за мача за световните титли в тежка категория с Антъни Джошуа, който трябва да се състои на 25 юли в Лондон, но може да бъде отложен за есента.

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков започна да помага на нуждаещи се в родния му Чепеларе. Носителят на Големия кристален глобус за 2016 г. осигури 50 плика с хранителни продукти, който сестра му раздаде. „Реших да даря продукти от първа необходимост на малък кръг от хора. Сестра ми и Димитър Ганичев раздадоха пликовете. Бъдете здрави. Топли и смирени празници на всички“, написа във фейсбук Янков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *