Такър Карлсън с първи монолог след уволнението – обяви статуквото за изпаднало в мозъчна смърт (видео)

Когато честните хора, спокойно и без да се срамуват, кажат истината, те се превръщат в силни. В същото време лъжците, потъпкващи истината, стават слаби, каза Карлсън в 2-минутно видео

Такър Карлсън се завърна за традиционния си монолог в 20 ч., но не във Fox News – медията, която уволнявайки го, загуби близо 50% от зрителите си.

Той се появи пред камера от домашния си офис в Twitter, за да говори 2 минути пред публиката си, наброяваща милиони и да разкрие плановете си за бъдещето по завоалиран начин.

53-годишният бивш водещ, който в последните години се превърна в ключова фигура в т.нар. „опозиционни” медии в САЩ, но и по света, заяви, че чувството да се отдръпнеш за малко от „шума” на мейнстрийма, е било много полезно за него.

Ето какво каза Карлсън:

„Първото, което разбираш [когато се отдръпнеш от шума], е всъщност колко автентично добри хора има в страната – хора, на които наистина им пука, но и такива, които са много забавни. Та, това стопля сърцето. Обаче другото, което виждаш, като си вземеш почивка, е колко невероятно тъпи са повечето дебати по телевизията. Те са безсмислени, не значат нищо. След 5 години дори няма да си спомняме, че е имало такива – повярвайте ми, като човек, който е участвал в дебати. В същото време – и това е невероятното – неопровержимо важните теми, тези, които ще дефинират бъдещето ни, получават нулево отразяване. Война, градждански права, нови научни открития, демографската промяна, корпоративната власт, национални ресурси. Кога е последният път, в който си спомняте да сте чували истински дебат по тези теми? Мина доста време. Те не са позволени в модерна Америка.

И двете политически партии и донорите им са достигнали до консенсус за това кое и какво има полза за тях. И те активно си помагат една на друга да прекратят целия дебат по тези теми. Изведнъж САЩ започва да се чувства като държава с еднопартийна система. Като го усетиш за пръв път е депресиращо. Не е перманентно. Сегашното общоприето няма да оцелее. То е в мозъчна смърт. Никой не му вярва. Живота на никого не се подобрява от него.

Моментът е прекалено нелеп и абсурден, за да продължи така. И затова няма. Хората на власт добре знаят това. Затова и са толкова агресивни и хистерични. И се страхуват. И прибягват дори към сила. Но това няма да сработи. Когато честните хора, спокойно и без да се срамуват, кажат истината, те се превръщат в силни. В същото време лъжците, които се опитват да заглушат истината, се смаляват и стават слаби. Това е железният закон на Вселената. Истината винаги възтържествува.

Къде можете да намерите американци, които казват истинските неща? Няма много останали места, ама все пак има някакви. И това е достатъчно. Докато можете да чувате думите, има надежда. Ще се видим скоро!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *