Съпругата на общински съветник от ГЕРБ в Русе е убита и разчленена заради 30 000 лв.

Задържани са двамата извършители на жестокото престъпление

Собственичка на верига русенски аптеки, която е и съпруга на шефа на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в крайдунавския град Бедрос Пехливанян, е била убита, а тялото й разчленено.

Жестокото престъпление станало миналата седмица. Жената е изчезнала в петък и роднини я обявили за издирване. Първоначално полицията разследвала отвличане. Бързо обаче криминалистите от Областната дирекция на МВР – Русе, и колегите им от Главна дирекция „Национална полиция“ разбрали, че става дума за убийство.

В понеделник вечерта те задържали двама мъже, които направили самопризнания. Те са стари познайници на полицията. Убийците са разчленили тялото на жертвата си, като изхвърлили останките в дере на река Русенски Лом. Криминалистите са установили, че двамата са откраднали 30 000 лева от убитата.

Част от парите са открити. Извършителите на тежкото престъпление са задържани за 24 часа, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения и да поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съпругът на покойната е един от най-известните местни бизнесмени, собственик на 14 аптеки с марката „Астра“. Роден през 1962 г., Бедрос работи в Аптечна дирекция при настъпването на промените, а частник става в далечната 1997-а. Собственик е на две фармацевтични компании „Гален – Русе“ ЕООД и „Бедрос Пехливанян – Галенус“.

Първата фирма се занимава със строителство и дърводобив, като разследващите работят по версията, че атаката към семейството е дошла по тази линия.

Пехливанян се радва на добро име в Русе, освен мултимилионер, той е щедър дарител за тамошнитее болници и училища.

Бедрос навлезе в политиката преди петилетка в групата общински съветници на ГЕРБ, която оглави. Обича да се шегува, че дължи кариерата си на факта, че като войник е бил пожарникар във Ветово. И по тази линия имал общо с Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *