Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за рекет

Бившият главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев обяви в отворено писмо до медиите, че бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски го изнудва.

Искът ще бъде подаден в Гърция, защото това е мястото на престъпното деяние. За целта Мавродиев е наел гръцки адвокати, които от две седмици работят по жалбата му срещу Ламбовски, който изненадващо се появи в разследването „Осемте джуджета“, а след това се опита да дискредитира лидера на „Демократична България“ Христо Иванов.

Мавродиев, под чието ръководство ББР раздаде кредити за десетки милиони на фирми, свързани с политици от ДПС и БСП, пише, че вече са събрани доказателства за отправени от Ламбовски заплахи към него – за поискан рекет в особено големи размери, както и да съсипе определени политици и него.

Преди дни бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, когото Татяна Дончева определи като „момчето на СИК“ заяви, че е говорил преди две седмици с лидера на „Да, България“ Христо Иванов, „за да се хвърли светлина по случай, по който в момента тече разследване в три юрисдикции – става въпрос за лице, което е много висшепоставено, висш политик, който доскоро е бил на много високо ниво в държавната администрация“.

Ламбовски отказа да каже за кого става въпрос, но Христо Иванов разкри пред бТВ, че е визирал Стоян Мавродиев.

Ето и писмото на бившия шеф на ББР до медиите:

Обръщам се към вас по повод клеветническата кампания, подета срещу мен от Димитър Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

След огромния публичен конфуз за председателя на партия „Да, България“ и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпостранени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен – за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици.

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция – искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности.

Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *