Според Каракачанов протестите са полезни за коалицията

Протестите бяха полезни за диалога в коалицията, заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по БиТиВи. Иначе той не одобрява смяната на министри, защото имало съмнения в зависимости.

Факт е, че много от нещата, за които настоявахме, не се случиха. В политиката има подобни ситуации, коментира Каракачанов по отношение на работата вътре в управляващата коалиция. Аз съм един от хората, които смятат, че протестите са полезни. Те играят ролята на катализатор. Те доведоха до малко по-бързото решаване на някои проблеми, обясни лидерът на ВМРО.

Добави още, че се е обсъждало хората с най-ниски доходи да получат индивидуална финансова помощ по време на пандемията. Настояваме и решаване на проблема с ниските доходи, смята вицепремиерът.

Каракачанов коментира и протести. Аз уважавам хората, които знаят какво искат. Но някои хора се опитват да яхнат протестите. Докато една част от младите хора правят сравнението със западна Европа и тук, други стари политически муцуни се опитват да се върнат във властта. Нека да не превъзнасяме нещата, е тезата на военния министър. Той призова хората на протестите „да кажат какво точно искат, да дадат предложения“.

Не трябвало, по думите му, да има „лични и революция“. И добави: Не сме девети септември.

„В историята насаждането на омраза срещу българи никога не е довела до нищо добро. Дайте да се разберем като българи. Ние нямаме друга родина“, бяха думите на министъра на отбраната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *