Спецакция в Ботевград – полиция пред дома на зам.-министър, близък до Валентин Златев

По първоначална информация става дума за къщата на Красимир Живков от екоминистерството

Специализирана акция на полицията тече в Ботевград, съобщи бТВ, позовавайки се на свои източници. По първоначална информация става дума за разследване на организирана престъпна група.

Според телевизията пред дома на зам.-министъра на околната среда Красимир Живков има струпване на полиция и служители на ДАНС. Сайтът botevgrad.com твърди, че по непотвърдена информация текат действия и в Правец.

Пред бТВ говорителят на главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, е потвърдила, че тече разследване на специализираната прокуратура, а подробности по досъдебното производство ще има по-късно днес.

Преди да стане зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков е два мандата кмет на Правец – в периода 2003-2009 г. Тогава сменя кметския пост с този на областен управител на София-област (назначен при първия кабинет на ГЕРБ, въпреки че преди това е кмет, избран от листата на БСП – б.р.). Занимавал се е с ВиК сектора, както и с управление на отпадъци. Тъй като министерството в настоящото правителство се води от министър от “Обединени патриоти” (първо Нено Димов, а сега Емил Димитров – Ревизоро), Живков е заместник от квотата на ГЕРБ.  Счита се за изключително близък до бившия изпълнителен директор на “ЛУКойл” Валентин Златев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *